Kädetön tylsyys

Elokuussa satutin käteni, sain koulussa ensimmäisellä viikolla jonkun pienen revähdyksen. Se on aina välillä muistuttanut olemassa olostaan, muttei meidän yhteiselossa ole ollut suurempia ongelmia, joten jatkoin elämää sen kanssa. Viime viikolla se kipeytyi kuitenkin ja tänään kävin lääkärillä toteamassa, että olen viikon pakkolomalla ja lihakseni on tulehtunut ja ylirasittunut. Eilen saatoin valitella kuinka on kiire ja tuhat asiaa tehtävänä ja lauantaina pidettyjen poikani syntymäpäivien jäljiltä olo oli aivan naatti. Tänään mietin jo aamulla, miten pääni kestää tämän.

Viikon pakkoloma koulusta, viikon pakko loma virkkaamisesta ja näköjään n. 95% vasemman käden toiminnoista. Lähdin lääkäriltä lasta kädessäni ja kiellon tehdä mitään ylimääräistä. Vasen kätisenä olen jo tänään tajunnut, etten osaa tehdä lähes mitään oikealla kädelläni. Jopa vessassa käyminen on ollut haastavaa, enkä vieläkään tiedä miten pesisi oman pyllynsä kätevästi, ilman että joka paikka ympäriltä olisi myös märkän.

Olen miettinyt tänään useaan otteeseen miten ihmiset onnistuvat käyttämään oikeaa kättään ja elämään sen kanssa. Tämä ei kylläkään ole ensimmäinen kerta, nimittäin matkustaessani Senegaliin jo etukäteen mietin miten toimia siellä. Siellä vasenta kättä käytetään pesemiseen, kaikki muu tehdään oikealla. Niinpä koitin sen kolme viikkoa opetella syömään oikealla kädellä pudottamatta puolia ruokia lattialle matkalla suuhuni, koitin opetella kuinka leipä voidellaan, ja koitin muistaa ojentaa rahat oikeasta kädestä. Itsekseni sitten tein kaiken niin kuin normaalistikin, mutta yleisesti en halunnut antaa itsestäni epäkunnioittavaa kuvaa ja koitin elää oikea kätisenä. Se on uskomattoman vaikeaa!!! February-24-2012-23-45-54-tumblrlqjo6kje8r1r20hi2o1500

Tämä ei olekaan ainoa ongelmani. Huomaan, että olen saanut virkkaamisesta itselleni terapiamuodon ja se on ollut rentouttava tapa katsella telkkaria kun siihen on ollut mahdollisuus. Aiemmin kyselin ystäviltäni, mitä normaalit ihmiset tekevät vapaalla ollessaan. Sain vastauksia: lepää, syö suklaata, katso Netflixiä. Ahdistuin suuresti, kuulostaa niin tylsältä. En taida osata tehdä mitään tuosta. Kuulostaa niin hyvältä, mutta jotain tuosta puuttuu. En saa virkata, en saa tehdä mitään. Tai saan jos se onnistuisi oikealla kädellä. En edes muista, koska olisin vain istunut tai maanut katsomassa televisiota. Minulla on aina joku projekti, jota tehdä samalla. Aiemmin jopa kokeilin, voisinko virkata oikealla kädellä ja totean ettei siitä tule mitään. Sain tehtyä muutaman hassun silmukan, jotka olivat taatusti rumimmat tehneeni koskaan.

Olen istunut tunnin verran sohvalla ja koittanut rentoutua. Lapsi meni nukkumaan ja tämä on normaalisti se minun oma aikani. Oma aika tehdä juuri sitä mitä haluan, edes hetken ennen nukkumaan kömpimistä. Tässä istun nyt ja mietin onko jossain epätoivoisille käsityöaddiktihulluille oma tukiryhmä. Paikka, johon mennä ja ilmoittaa: hei olen Nora ja olen virkkausaddikti. Olen jopa ehtinyt miettimään lastan poistamista ja olla tottelematta lääkärin kieltoa, kuin pieni uhmainen lapsi. Ja siis tänään on vasta ensimmäinen päivä, ja tätä tilannetta jatkuu vähintään sen viikon. Onneksi voin purkaa tänne oloani, vaikkei tässä muille varmaan olekaan mitään järkeä.

No ainakin unirytmini taitaa saada palautuksen raiteilleen, koska tylsyys hiljaisuudessa näköjään ruokkii väsymystä ja olen tässä koko tunnin miettinyt jospa sitä sitten vain menisi nukkumaan.

Loppuun keräsin huippukasan englannin kielisiä virkkausmeemejä 😀

28cd464039a93b702dd4a9bf0dddd9c4--crochet-humour-funny-crochet1619476_596161663786819_62216502_n12742110_960255320710783_6709770973088861557_n29126332286_53847bee9bbanner2want-to-crochet-as-much-asi-want-fora-iwan-long-27070239

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s