Shampootonta elämää

Ajattelin, että vapaapäivän kunniaksi kirjoittelen taas. Pikaisesti tosin kun eilen neljä vuotta täyttänyt poikani haluaa leipoa pipareita, elämänsä ensimmäistä kertaa. En meinaa uskoa että hän on jo neljä!!!????!! Minne aika oikein häviää?!? Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut tulla päivittelemään ajan kulua vaan tehdä pieni kirjoitus shampoottomasta elämästä.

Viime viikolla koulussa sain luokkakaverini hämmästelemään kun kerroin, että aamulla suihkussa käydessäni pesin hiukseni ruisjauholla. Nimittäin nyt olen sitäkin kokeillut pari kertaa ja puhdasta tulee. Hiuksista tuli myös helposti muotoiltavat ja ilmavat. Edelleen hämmästelen itsekin kuinka niin monella asialla voi pestä hiuksia. Hiukseni voivat myös tällä hetkellä huomattavasti paremmin nykyään ja hiuspohjani on hilseetön eikä kutise nytkään niin kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Olen itse kokeillut nyt näiden melkein 8 kuukauden aikana ruokasoodan lisäksi, hunajaa, puhdasta aloe veraa,aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1  merisuolaa ja hunajaa sekaisin ja ihan kuumalla vedelläkin saa pariksi päiväksi lisäaikaa pesuväliin. Tietenkään unohtamatta aiemman shampoottoman kokeiluni kreikkalainen jogurtti ja kananmunan keltuainen sekoitusta, jossa tosin ongelmana oli makea tuoksu hiuksissa.  Omenaviinietikalla huuhtelen edelleen hiukseni, mutten koe sen olevan tarpeellista edes joka kerta. Myös perunajauho ja aloe vera sekoituksella saa hyvän kuivashampoon korvikkeen.

Huomaan myös, että mitä enemmän uusia asioita kokeilen, sen enempi hiuspohjani tasapaino järkkyy ja se rasvoittuu helpommin. Itse tykästyin ruokasoodaan, mutta luin Facebookin keskustelupalstalta aiheesta, ettei soodalla pesu kuitenkaan ole hyväksi, vaan olisi verrattavissa syväpuhdistavaan shampooseen, niinpä yritän löytää nyt uuden keinon. Siispä kaupassa käydessäni ostin 2 kilon pussin ruissihtijauhoja ja kokeilen sitä. Olen kuullut kehuja niillä pesusta. Pienempää pussia en löytänyt ja voinhan sitten vaikka tehtailla muutaman ruisleipäsen jos ei kokeiluni tuota haluamaani tulosta. Etikkaa ja epäsäännöllistä hennausta lukuun ottamatta en ole hiuksiani sen enempää hoitanut, eikä ne sitä kaipaakaan enää.

Hiukset on tällä hetkellä mielestäni todella pehmoiset, varsinkin etikkahuuhtelupäivinä.  Etikka ei tuoksu enää kuivissa hiuksissa, eikä mielestäni ole häiritsevänä tuoksuna hiuksissa pitkin päivää. Olen kyllä harkinnut jonkinlaisen eteerisen tuoksuöljyn lisäämistä sen joukkoon, mutten ole päässyt niin pitkälle suunnitelmissani.

Omenasiiderietikka-600x6006411240015060_0Shampoottomassa elämässä hiusten pesu vaatii enemmän hiuspohjan hierontaa pestessä, mutten koe sitä enää vaikeaksi, vaan se sujuu aika rutiinilla jo. Onhan tämä luontoakin säästävä keino, enkä shampooseen aio enää palata.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s