Tall ship races Turussa

 

20205928_10155637978518421_916481365_o

Parin viikon hässäkkä loppuu tähän viikonloppuun kun Tall ship races saapui Turkuun. Tänään virallisesti se alkoi vähintäänkin vaihtelevaisessa säässä. Aamusella paistoi, ja pari kertaa satoikin. Onneksi ihmisiä ei näyttänyt paljoa haittaavan sään vaihtelut ja ihmisiä näytti saapuvan sankin joukoin pitkin jokirantaa. Lähtiessäni paikalta iltapäivällä oli jopa ruuhkaa kävelytiellä.

Toista upeampia ja isompia laivoja tuli jo eilen ja tänään laivoja näytti vieläkin saapuvan pitkin aamupäivää. Niille, jotka eivät tiedä mistä on kyse voin valaista että kyse on kansainvälisestä purjelaivojen tapahtumasta. Googlesta löysin tiedon, että kisaa on järjestetty vuodesta 1956. Tänään siis klo. 14 oli avajaisparaati ja saimme ihailla jopa hävittäjien ylilentoa. Tykkien paukahduksiakin kuului monia.

 

 

Napsin muutaman kuvankin siinä.

20216741_10155637978198421_997455193_o

Äitini on tehnyt erilaisia käsitöitä jo lapsuudestani asti ja nyt tähänkin tapahtumaan osallistumme niiden kautta. Itseäni on myös puraissut jonkinlainen käsityökärpänen ja olen jo vuosia autellut äitiäni erilaisissa myyjäisissä ja tapahtumissa. Tällä kertaakin olemme yhdessä mukana. Olemme kokeneet monet tapahtumat vähän eri näkökulmasta ja olimmekin 2013 Helsingissä samaisessa tapahtumassa. Nyt tässä tämän vuoden Tall ship racessa Turussa Aurajoen rannalla jaamme paikan tuttujemme Tuulenpesäläisten kanssa.

 

20251167_10155637978438421_1478299280_o

Tuulenpesäläisillä on erilaista kaunista keramiikkaa ja taidetta tarjolla ja meillä muovittomia ”muovi”kasseja ja virkattuja bambutiskirättejä, lisäksi suosittuja heijastimia.

Päivällä katselin kun ihana Tuulenpesän Jonna dreijasi kulhoja näytökseksi ja voinpa sanoa että sen katselu oli kyllä lumoavaa. Kävipä siinä muitakin katselemassa. Tuli kyllä kova hinku kokeilla itsekin. Itse virkkailin siinä samalla ajankuluksi asiakkaita odotellessa. Taas, kuten monessa muussakin tapahtumassa, tuli todettua, että kyllä suomalaiset käsityöläiset ovat sitten kekseliästä ja lahjakkaita. Siinä meidän vieressäkin on nimittäin monia telttoja, joista löytyy vaikka mitä kivaa. Ja aina yhtä ihanaa kun tapaa ihmisiä, jotka ymmärtävät suomalaisen käsityön päälle, ja arvostavat sitä.

20251086_10155637965733421_505541301_o

Koska elämään tarvitaan väriä, oma myyntipalstamme näyttää siltä, että väripaletti olisi räjähtänyt iloisesti. Äiti tykkää hankkia ihania ja hauskoja kankaita ja valinnan varaa on moneen makuun. Lisäksi kassit ovat täysin uniikkeja, kahta samanlaista ei ole, mikä on mielestäni parasta käsityössä. Minä olen aikani virkkaillut bambutiskirättejä. Koska rakastan pitsiä, rättinikin ovat pitsisiä. Virkkailu on mielestäni niin kivaa ja näissä on oma mielikuvitus rajana. Jokainen vähän omanlaisensa, koska enhän millään muista miten se edellinen on tehty.

Itse tapahtuma kestää sunnuntaille asti, joten jos nyt liikut Turussa niin tulkaa ihmeessä laivojen lisäksi katsomaan mitä niissä isoissa valkoisissa teltoissa on. Toivottavasti sää suosii!

Laitan muutaman kuva omista myytävistä tuotteistamme vielä tähän loppuun.

Edit. Ylemmässä kuvakoosteessa Turun Tuulenpesän tuotteita pöydästämme.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s