PILAANKO LAPSENI??

Jokainen lapsi ansaitsisi rakkautta ja turvaa, kärsivällisyyttä ja iloa, tukea ja tsemppaamista. Jokaisella lapsella pitäisi olla vaatteet ja ruokaa. Mahdollisuus hyvään elämään.

Vähän väliä uutisissa lukee, että oma lapsi on tappanut vanhempansa. Joka kerta mietin, että mikä on mennyt pieleen. Side omaan vanhempaan pitäisi kuitenkin olla yksi lujimmista ja välillä pitäisi olla rakkautta, ei vihaa joka riittää murhaamaan. Samaan aikaan en voi olla ajattelematta, että meillä vanhemmilla on täysi mahdollisuus pilata lapsen mielenterveys ja elämä. Todella pelottava ajatus! Jokainen valinta ja teko minkä teemme vanhempina, koskevat myös lastamme.

Kuten sanoin ideaalisessa tilanteessa vanhemman ja lapsen välillä vallitsee syvä side ja rakkautta. Tiedän kuitenkin monia ihmisiä, joilla asia ei ole näin, mutten usko yhdenkään olevan valmis murhaamaan vanhempansa. Siksi en voi olla ajattelematta, että kuinka monen asian pitää mennä huonosti, että tähän tilanteeseen päästään. Kuinka pahasti pienen ihmisen mieli on pitänyt järkkyä?!

Eilen viimeksi luin yhdestä tämmöisestä tapauksesta. Tarina dokumentin ’Mommy dead and dearest’ takaa. Dokumentti minkä takia harkitsin jo ottamista HBOn ilmaisen kuukauden, vain jotta voisin tämän katsoa. Se kertoo 24-vuotiaasta tytöstä nimeltää Gupsy Rose Blancharde ja hänen äidistään Dee Deestä. Gupsy Rose murhaa poikaystävänsä kanssa äitinsä ja julkaisee heidän yhteiseen Facebook- tiliin postauksen jossa lukee vain That Bitch is dead! Myöhemmin poliisit löytävät äidin kuolle

mdd_11092016_15
kuva dokumentista.

ena kodistaan puukotettuna monia kertoja ja paljastuu ettei heidän elämänsä ollutkaan niin kuin toisille oli uskoteltu. Tytön väitettiin olevan halvaantunut, sairastavan monia sairauksia kuten syöpää, hänen väitettiin olevan kehitysvammainen ja 7-vuotiaan tasolla. Hänellä oli nenämahaletku ja hän vietti kaiken aikansa pyörätuolissa. Tytössä ei kuitenkaan oikeasti ole mitään vikaa, vaan koko tarina on äidin kehittämää valetta. Tyttö on monien lukemieni tekstien perusteella elänyt niin sairasta elämää, etten ihmettele, että hän päätyi murhaamaan äitinsä. (Iltasanomien suomenkielisen tekstin voit lukea täältä) Muokkauksena lisäys, että katsoin dokumentin ja tunnen suorastaan pahaa oloa siitä mitä kaikkea tämä tyttö on joutunut kestämään elämänsä aikana, ihmiseltä jonka piti olla hänen turva. Hän on sokeasti luottanut äitiinsä ja tämän tapaan hoitaa häntä. Tämä nykyään nuori nainen istuu 10 vuoden tuomiota nyt, hän on surullinen siitä että äitinsä on kuollut, mutta onnellinen siitä että on vapaa, vankilassa 😟 

Mutta jos ei ajatella edes niin radikaalia juttua, vaan ihan perusasioita, MITEN KASVATAMME LAPSISTAMME HENKISESTI TERVEITÄ? Miten pystyn kasvattamaan lapsestani rakastavan, hyvän ihmisen, joka rakastaa minua yhtä paljon kuin minä häntä. Miten pystyn olla pilaamatta lapseni???

Vaikken usko, että elämässämme on mitään niin paljon pilalla kuin esimerkissäni, teenkö asioita jotka vahingoittavat lastani ja hänen kasvuaan. Tiedostamattani. Haluaisin uskoa, että jokainen äiti tai isä tekee parhaansa lapsensa kasvatuksessa. Vaikka tiedän ettei näin kaikkien kohdalla ole, mutta minä ainakin teen. Mutta en voi olla ajattelematta onko minun parhaani parhaaksi lapselleni.

Lapsemme ovat kuin magneetteja ja imevät käytöksemme ja puheemme itseensä. Kerran kiroilin puhelimessa, olin hyvin kiihtynyt ja vihainen ja sanoin puhelimeen sen V- kirjaimella alkavan sanan. Vaikka poikani ei silloin vielä montaakaan sanaa osannut, eikä edes seissyt vieressäni, vaan olohuoneessamme, kuulin hetken päästä hänen toistavan sanan parikin kertaa. Ehkä siihen oli helppo tarttua. Oikein hyvä äiti!- tilanne.

Toinen esimerkkini voisi olla äitini ja mummoni. Sinäänsä minua nykyään huvittava tapa. Nimittäin mummoni on isältään oppinut autoa ajaessaan, märmättämään toisille ajajille. Hänen kyydissään istuminen on lapsesta saakka ollut sitä, että hän huutelee vähän väliä jotain toisten törttöilyistä, kuinka joku on hidas lähtemään, tai ohittamaan. Äitini on sitten oppinut tämän äidiltään, koska viimeksi tänään hänen kyydissään meinasin revetä nauramaan, kuinka paljon hän muistutti äitiään kun yksi nainen seisoi keskellä tietä autollaan. Luulen, että jos itselläni olisi ajokortti ja ajaisin autoa, varmasti tämä koskisi myös minua, onhan se jo monen sukupolven kautta kiertänyt tapa.

Yksi asia mitä teen väärin tai minkä haluaisin opettaa pojalleni on kärsivällisyys. En nimittäin omaa sitä juurikaan, välillä jopa ahdistun tilanteista joissa pitäisi olla kärsivällinen. Huomaan poikani toistavan samaa.

PenguinbabyloveEsimerkiksi tilanteet joissa etsin jotain enkä löydä sitä mistään, saa minulle aivan hirveän ahdistuksen. Kotimme ei ole niin iso, että sinne ei pitäisi pystyä hukkaamaan tavaroita, mutta onnistun aina laittamaan tavarat johonkin, ajatuksella että tuosta minä sen löydän helposti. Sitten unohdan mikä se paikka oli ja etsin kuin pöpi pitkin kotiamme juosten.

Toinen minkä olen vahingossa opettanut on hiusteni kerääminen. Nimittäin vessassa vaalealla lattialla, tummat hiukset loistavat olemassa olollaan ja keräilen niitä sieltä aina päristen. Olen nimittäin ihmeissäni etten ole kalju, koska hiuksia putoilee aivan uskomattomia määriä. Vessassa käydessään poikani huutaa minulle, äiti täällä on sun hiuksia, ja odottaa että tulen pelastamaan hänet irtohiuksiltani, jotka koittavat selvästi hyökätä hänen kimppuunsa. Yksi niistä on jopa saattanut tarttua hänen sukkaansa.

Vaikka en ole tietoisesti häntä opettanut olemaan kärsimätön, hän on sitä, aivan kuten minäkin. Eilen viimeksi mietin, miten ihmeessä pystyisin muuttamaan tämän itsessäni. Vaikka koitan asiaa työstää kuinka, se on aivan uskomattoman vaikea asia oppia. En kuitenkaan aio antaa periksi.

Haluaisin kuitenkin uskoa, että antamani rakkaus, hellyys, aika ja se, että opetan mikä on oikein ja mikä on väärin riittäisi. Haluaisin uskoa että ylianalysoin kaikkea tekemääni ja että ne ihanat ja hauskat tilanteet joita elämämme pääosin on, painavat enemmän vaa’assa. Silti joka päivä mietin:

PILAANKO LAPSENI KASVATUKSELLANI???

ct-nvs-aurora-kid-finding-dory-trailer-st-1113-20151112

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s