Voiko elämässä tehdä virheitä?

Ennen oman blogini kirjoittamista en tainnut olla lukenut ensimmäistäkään blogikirjoitusta. Nyt olen lukenut, vähän mielenkiinnolla. On hauska päästä sen toisen ihmisen pään sisään, edes sen aiheen kanssa. Olen myös huomannut nauttivani, siitä että ihmiset ajattelevat asioista niin eri tavoin. Välillä lueskellessani muiden blogeja, alan miettimään asioita joista he ovat kirjoittaneet. Tässä illalla olen nyt lukenut muutamankin kirjoituksen ja mieleeni jäi ensimmäisenä lukeneeni Eveliina Hiltusen kirjoituksen. En vain pääse eroon ajatuksesta voiko ihminen tehdä elämässään virheitä??

Itse olen aina ajatellut että voi. Että teemme niitä koko ajan. Tai ainakin minä teen. Olen myös aina ajatellut että jokainen virheeni on hyvä tapa kasvaa ja jokaisesta isommasta olen yrittänyt ottaa opikseni, miksen niistä pienistäkin. Jotenkin olen aina ajatellut ettei se virhe itsessään ole se ratkaisevin asia, vaan se miten siihen itse suhtautuu. Miten toimii sen jälkeen.images (8)

Eveliinan tekstissä sanotaan ettei ihminen voi tehdä virheitä, että teemme vain valintoja ja päätöksiä, hyviä ja huonoja. Tottakai teemme virheitä monessakin asiassa, minäkin päivittäin koulussa, jotka joudun sitten korjaamaan ja kotona puhun hassuja, kirjoitan väärin. Semmoisia pikkuvirheitä, vahinkoja. Mutta että esimerkiksi huonot parisuhteeni tai kesken jääneet kouluni, alat jotka loppujen lopuksi eivät olleetkaan minua kiinnostavia, eivät olisikaan virheitä, joina olen niitä aina pitänyt. En voi olla ajattelematta että onpas upea tapa ajatella! Aion todellakin työstää sitä ajatusta.

Yhdestä asiasta olemme samaa mieltä, nimittäin siitä, että elämä on tietynlainen koulu ja matka. Jos vain annamme elämälle mahdollisuuden, siitä voi oppia paljon. Jokainen kokemamme asia, jokainen tapaamamme ihminen on uusi mahdollisuus. Tässä pääsen taas lempiajatukseeni, kuinka tärkeää on tehdä omasta elämästä hyvä ja onn

mistakes-scaled1000
virheet ovat mahdollisuuksia oppia.

ellinen juuri sinulle itsellesi. Virheillä tai ilman.

Kiitos Eveliina kirjoituksestasi! Sen voit lukea täältä.

Mainokset

2 Comments

 1. Hei Nora!
  Olipa kiva lukea blogikirjoituksesi. Mieltäni lämmittää se, että kirjoitukseni on herättänyt ajatuksia, ja vieläpä positiivisia. Kirjoittaminen itsessään on ihanaa, mutta vielä mukavampaa on se, kun muutkin ihmiset saavat siitä jotain.
  Tykkäsin ajatuksestasi, että virhe itsessään ei ole ratkaisevin asia, vaan se miten toimii sen jälkeen. Esimerkiksi juuri koulutehtävissä tapahtuneet virheet voivat lannistaa, tai sitten niiden voi ajatella olevan oppimiskokemuksia, jotka kantavat elämää tulevaisuudessa.
  Ajattelen, että ajatus siitä, ettemme tee varsinaisia virheitä elämässämme, on armollisuutta itseämme kohtaan. Jos ajattelemme: ”Nyt tein virheen, tein väärin” ikään kuin tuomitsemme itsemme. Tällöin oma ajatustapamme tekee elämästämme raskaampaa. Kuten sanoit, jos annamme elämälle mahdollisuuden, siitä voi oppia paljon.
  Olen myös huomannut blogeja lukiessani, että ihmiset ajattelevat asioista hyvin eri tavoin. Jokaisella ihmisellä on oma tapansa ajatella, ja se on hyvä. Muiden ajatukset antavat perspektiiviä omaan ajatusmaailmaan, ja herättävät ajattelemaan uudella tavalla.
  Kiitos ja kaunista kevättä! 🙂
  Eveliina

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s