Jotenkin niin ihanaa!

Muurahaisten muori perunoita kuori,
Pilkkoi porkkanoita, pani pannuun voita,
porkkanoita ja voita,
Muori koitti ehtiä,
piti kovaa kiirettä.
Lapset huusi nälissään;
”KOSKA PÄÄSTÄÄN SYÖMÄÄN?”

Loru jota poikani iltapalalla lausui, koreografian kera. Jotenkin yhtäkkiä ymmärsin että hän on jo iso poika. Niin ihana että meinaan pakahtua onnesta ja kiitollisuudesta.

Eilen kävimme kaupassa ja sovimme leipovamme tänään. Aamulla hän jo muistutti, että leivotaanko äiti tänään. Lupasin että suihkun ja aamupalan jälkeen aloitamme. Meillä oli nimittäin treffit! Ryhmä ihania naisia ja suloisia lapsia odotti seuraamme. Eilen nopealla googlailulla löysin ihanan suklaakakun jota oli kokeiltava. Onnellinen pikkuapurini nimittäin odotti innolla ja kärsivällisesti että pääsisi nuolemaan vatkaimet ja kulhon.  ’Kärsivällisesti odotti’ tarkoittaa sitä että hän kysyi minulta n.30 sekunnin välein olenko jo valmis, pöydän ääressä omalla tuolilla lusikan kanssa. Ja sitten kun olin valmis, iloinen apuri tyhjensi taikinan jämiä niin, että joka paikassa oli suklaakakun taikinaa. Ihan parasta!

Leivomme mielellämme poikani kanssa, mutta emme usein, koska joutuisimme syömään ne kahdestaan. Siksi käytän joka hetken mielelläni hyväksi.

18472195_10155395739458421_1431068453_o
Suklaakakku Fazerin sinisestä, ohjeen löydät täältä

Koska minun mielestäni on hauskaa säveltää löytämiäni ohjeita aina hitusen, tällä kertaa korvasin öljyn ja laitoimme varmasti rasvaista voita. Lisäsimme myös mansikoita koristeluun. Tämän kakun teko oli niin helppoa!

Matkalla tapaamiseen näin varman kesän merkin, nimittäin ensimmäisen jäätelökioskin. Ajattelin, että nyt sen kesän on pakko tulla, koska on jäätelökioskejakin. Eihän kukaan jäätelöä siitä kylmällä osta.

18516872_10155395739428421_752203469_oTreffeillä meillä oli ihanaa seuraa ja niin maukkaita herkkuja, söin vatsani niin täyteen etten jaksanut kaikkea edes maistaa. Tänään olen nauranut niin paljon! Ja olipas ihanaa tavata kaikki ne upeat naiset ja jutella taas kuulumisia. Näemme harvoin, mutta facessa juttelemme päivittäin.

Ryöstimme ajan tavata toisiamme arjen keskeltä, jokainen vähän eri tilanteesta ja eri paikkakunnilta. Lapset leikkivät ja riehuivat niin että ystäväni naapurit taatusti kuulivat. Sain pidellä kahta pientä elämänalkua ja hetken sitä ehdin jo ajatella että voi kuinka ihanaa olisi elää se uudestaan. Kuitenkin katse siihen omaan pikkumieheen palautti mieleeni, kuinka meillä on asiat aivan hyvin, juuri näin. Ne lainavauvat voi aina palauttaa omalle äidille kiukun tultua. On jotenkin aivan uskomatonta että se omakin nyytti on ollut samankokoinen ja pienempikin, muttei sitä jotenkin muista enää.

Jos ei lasketa uhmaa, pidän tästä iästä, jossa poikani on. On niin hienoa nähdä kuinka hänestä on tullut fiksu poika, kuinka paljon hän puhuu (aivan kokoajan) ja kuinka hän oppii uutta koko ajan, miten hän kehittyy. Sitten ovat nämä tilanteet, joissa äimistyn. Tuo tekstini alun loru on opittu tarhassa enkä voi ottaa kunniaa siitä, enkä ollut sitä koskaan ennen edes kuullut. Silti hän on sen oppinut, hienojen käsiliikkeiden kanssa.

Perjantaina poikani kertoi minulle myös kuinka sunnuntaina on minun juhlapäivä ja hän laulaa paljon onnea vaan. Jotenkin hauskoja tilanteita, hän niin tosissaan kertoo jotain, ja itse voisin hyökätä hänen kimppuunsa pusuryöpyllä kun hän on niin suloinen. Ja kuinka hän ärsyyntyy joka kerta kun niin teen, koska en kuuntele loppuun ja hän haluaa kertoa asiansa. Typerät äidilliset rakkauskohtaukset!

18401911_10155388799668421_1236481699161156715_o
tarhassa tehty ”mun äidin juhlat”- lahja

Tässä hetkessä olen edelleen onnellisena ja kiitollisena tästä päivästä, ystävistä, elämästä, rakkaudesta ja omasta lapsesta. Tähän on hyvä lopettaa, mennä nukkumaan ja odottaa huomista että voin juhlistaa omaa äitiyttäni, omaa äitiäni ja toisten äitiyttä. Nämä hetket ovat ne, joissa ymmärtää miksi tämä on parasta maailmassa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s