Voiko mieltä hallita?

Ihmisten pahoinvointi, ahdistuneisuus ja vihamielisyys mietittyttää. Miksi ihmiset voivat henkisesti niin pahoin? Miksi ihmiset stressaavat niin herkästi joka asiaa? Mikä saa ihmiset ärtymään lähes joka asiaan? Nämä ovat itseasiassa aiheita mitä olen jo vuosia miettinyt, varsinkin kun etsin kuumeisesti pakokeinoa masentuneesta mielestäni.

Lähipiirissäni on kaksi minulle niin rakasta ihmistä, jotka voivat pahoin ja stressaantuvat lähes joka asiasta. Jo pieni asia tai vastoinkäyminen saa heidät hermostuneeksi ja ahdistuneeksi. Koska välitän heistä paljon, olen miettinyt onko mitään, mitä voisin tehdä, jotta voisin helpottaa heidän oloaan. Tätä olen miettinyt jo pitkään. Miten voisin auttaa heitä pääsemään tästä.Elämä on tehnyt heistä tällaisen. Voin tietysti kuunnella ja yrittää tukea heitä, mutten ole keksinyt mitään muuta kongreettista tapaa. Luulen, että se on jotain mihin toinen ihminen ei voi auttaa, olemme niin erilaisia ihmisiä, että se tie täytyy kai jokaisen itse löytää.

Elämän vaikeudet muokkaavat helposti meistä hektisen suorittajan, joka ei näe pakotietä tilanteelleen. Sitä tietää että on paha olla, muttei löydä keinoa helpotukseen. Olin aiemmin aivan samanlainen, mutta koska tilanne vaivasi minua niin paljon, päätin tehdä töitä itseni rauhoittamiseen. Ja töitä se todellakin vaatii edelleen. Nykyään koitan järkeillä itselleni ne tilanteet, jotta tilanteesta tulisi siedettävämpi. En ole tekopyhä, enkä aio valehdella, vaan myönnän että vastoinkäymisen tultua saatan unohtaa järjen ja elän tunteella edelleenkin. Sitten alan miettimään kaatuuko elämäni tähän, onko tervettä että koen asian niin raskaasti, miksi koen sen niin raskaasti, onko minulla kiire oikeasti johonkin ja jos on, kaatuuko kaikki jos myöhästyn. Tiedän itseni ja mieleni on pahin viholliseni, impulsiivinen ihminen tekee ja puhuu ensin, sitten vasta ajattelee.

images (6)
Asiat jotka tekevät sinut oikeasti onnelliseksi ovat asiat jotka rauhoittavat mielesi.

 

Ihmiset puolustavat pahaa oloaan aivan liian helposti. Kyllähän meiltä löytyy syitä vaikka kuinka. Huonot parisuhteet, rahaongelmat, sairaudet ja muu vastaava kuormittaa meitä ihan liikaa. Voit aina syyttää tilannettasi, mutta annammeko tilanteelle liikaa valtaa? Muistan kun joku minulle yritti antaa vinkkejä selviytymiseen, se ärsytti minua suunnattomasti ja koin että minun täytyy puolustella tunteitani ja tekojani. Eihän se ihminen tiennyt mitä olen joutunut kokemaan. Myös se, että aloin puolustelemaan masentunutta minääni ärsytti suuresti. Nykyään mietin, että olinpa tyhmä. Miksi sairaus mikä sai minulle niin huonon olon ansaitsisi puolusteluja!?

Ajattelin vuosia, että lääkärit ja lääkkeet joita söin parantaisivat minut, toivoin sitä niin kovin. Niin ei käynyt. Lääkärit ja hoitajat kuuntelivat ja tukivat, lääkkeet turruttivat tunteita, mutta en parantunut. En usko että on edes varsinaista lääkettä mikä voisi parantaa masennuksen, henkisen pahoinvoinnin tai stressin. Silloin ärsytti sanonta että olen ainoa joka voisi parantaa itseni. Ei siinä tilassa jaksa taistella, saatika ajatella järkevästi, mutta siinä lauseessa on enemmän totta kuin haluisin uskoakaan.

Tänään kaupungilla kävelin kirjakaupan ohi ja huomasin siinä oven lähellä pöydän täynnä äitienpäivälahjaideoita. Pöytä pursusi kirjoja. Silmiini osui kuitenkin kirja jossa oli kaunis kansi. K9789511311096-1ansi oli jotenkin niin lumoava, että minun oli pakko kävellä sisään katsomaan mitä kirja käsittelee. Kirjan nimi  ’Löydä elämän taika, sisäinen matka suorittamisesta iloon’. Nimi suorastaan kutsui minua ja oli aivan pakko lukea takakannen selostus. Samalla ajattelin, että tiedän monia jotka sen tekstin nähtyään ajattelisivat asian olevan täyttä potaskaa, tai huuhaata. Kirja jäi kauppaan tällä kertaa, mutta ei niinkään aiheesta vaan syynä se, että keskittymiskykyni ei riitä lukemiseen. Tämä on kuitenkin listassani, jonka aion opetella uudestaan.

 

En kuitenkaan voi olla ajattelematta että jos voit huonosti, tai et ole onnellinen, mikä estää sinua kokeilemasta tapoja olla onnellinen. Jos omaat vähänkin voimaa elämäsi muuttamiseen, mitä voit hävitä siinä että yrität. Itse koen, että teen kaikkeni jotta minulla olisi parempi olla itseni kanssa, omassa elämässäni. Se onko asia hullua tai täyttä potaskaa on aivan oma asiani, kunhan olen sujut sen asian kanssa itse. Elän päivittäin suorastaan hamstraten vinkkejä ja tapoja kuinka tehdä olostani paremman. Olen kokeillut tapoja, joita en kenellekään edes myöntäisi, mutta tiedän kokeilleeni.

Emme voi hallita kaikkea elämässämme, emme ihmisiä elämässämme, emmekä tilanteita, mutta mitä voimme koittaa hallita on omaa mieltämme. Voimme koittaa hallita sitä miten asioihin suhtaudumme ja voimme koittaa hallita sitä mitä teemme. Oman mielen hallinta ei ole helppoa, eikä tapahdu yhdessä yössä, ei edes yhdessä vuodessa. Aion kuitenkin jatkaa kokeilemista, jotta saan selville tapahtuuko se edes yhdessä elämässä. Opettajani sanoi minulle viime viikolla koulussa, ettei verhoilija valmistu koskaan vaan aina oppii uutta, luulen että oman mielen hallinta on samaa kastia.

Olisin voinut kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kuinka pitkään, mutta ehkä näin on hyvä tällä erää.

Älä tyydy onnettomuuteen, vaan löydä oma keinosi olla onnellisempi, pienin askelin. Anna sille huuhaalle tilaisuus!

Beautiful-Life1

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s