Onnellisuus

Oletko onnellinen? Jos mietitään sanaa onnellinen, jokainen meistä varmaan käsittää sen erilailla, jokaisella on omat asiat mitkä tekevät onnelliseksi. Kuitenkin se tunne on varmasti jokaisella sama. Itselleni yleinen onnellisuus käsittää monia asioita, niin pieniä kuin isoja. Isoihin asioihin kuuluu mm. rakkaus, ystävät, perhe, terveys, turvallisuus, koti, koulu, listaa voisin jatkaa vielä monella asialla. Pieniä ovat ne täydelliset hetket, hyvä ruoka, juoksulenkit, onnistumisen tunteet, kauniit asiat ja tätäkin voisin jatkaa loputtomiin.18235771_10155352387888421_1112443990_o

Olen kuitenkin ollut tilanteessa, jossa en tiennyt mikä tekisi minut onnelliseksi. Siinä odottaa jotain liikaa, tai jotenkin asennoituu väärin, että olen sitten onnellinen kun…. Mutta miksi pitäisi odottaa? Aikani odotettua onnellisuuttani, huomasin ettei se odottamalla tule. Onnellisuus pitää luoda itselle. Tietysti sitten on tärkeää tietää mikä tekee onnelliseksi. Otin takapakkia ajatuksissani ja koitin keskittyä niihin pieniin asioihin. Kauniisiin esineisiin tai vaatteisiin, hymyihin poikani suulla, naurun hetkiin, iltaisin sängyn lämpimään turvaan pitkän päivän jälkeen jne.

Luin artikkelin, jossa luki 6 asiaa mikä tekevät ihmisen onnelliseksi, lista lyhykäisyydessään meni näin:

  1. Kiitollisuus; Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, sen sijaan että keskittyisit siihen mitä sinulla ei ole.
  2. Pienet asiat; Älä odota jotain suurta tapahtuvan, vaan nauti niistä pienistä asioista.
  3. Altruismi, eli pyyteettömästi toisen hyvän asettaminen oman edun edelle; Auta toisia, tee vapaaehtoistyötä tms.
  4. Positiivisuus; Vältä negatiivisuutta ja keskity positiivisuuteen mielummin.
  5. Oma aika; Tee jotain mikä miellyttää, ota aikaa itsellesi, luo stressitön hetki.
  6. Hyväksyntä; Toisten ihmisten hyväksyntä, kun tiedät toisten hyväksyvän itsesi olet onnellisempi.

Elämässämme tapahtuu paljon asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Asioita jotka vaikuttavat tunne-elämäämme jatkuvasti. Olen oppinut, että onnellisuus on hyvin haihtuvaa, eikä yhdestä asiasta iloitseminen yleensä kestä kauaa, mutta näitä pieniä ilon asioita tapahtuu monia päivässä, kun vain pitää silmänsä auki. Toisaalta olen kateellinen lapseni tavasta löytää iloa pienistäkin asioista. Välillä kun aikuisminä koittaa olla realisti ja kertoa miten joku asia ei olekaan niin, miettii lapsiminä onko niin vakavaa jos hän pitää mielikuvituksellisen versionsa vielä hetken. Pieni nauruhetki metsässä juoksevista susista, tai kuinka lintu laulaa vain hänelle, ja hän vastaa linnulle ihan kuin se ymmärtäisi. Olen päättänyt hiljentää aikuisminän ja tarttua hetkeen olla onnellinen hänen kanssaan. Olen kuullut, että onnellisuus on tunne, minkä luot itsellesi joka päivä ja että joka päivä on uusi mahdollisuus olla onnellinen, sen mukaan koitan myös elää.

hope-and-happiness-1024x418

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s