Positiivisuus

Joka päivä ei välttämättä ole hyvä, mutta joka päivässä on jotain hyvää.

Oletko koskaan yrittänyt ajatella kaiken positiivisesti? Jos olet, olet varmasti tajunnut saman kuin minä, että se on todella vaikeaa! Yksi ihana ihminen minulle joskus sanoi suurinpiirtein näin, että koita kääntää kaikki negatiiviset lausahdukset ja ajatukset lovely_flowers_2positiivisiksi ja elämästäsi tulee parempaa. Mitä huuhaata tämä on, taisi olla ensimmäinen ajatukseni. Olin hyvin skeptinen. Kyseinen ihminen myös tarttui puheisiini ja kommentoi jokaisen negatiivisen lausahduksen kuultuaan, että huomasitko. Huomasin, että olin aiemmin niin perusnegatiivinen ihminen, että pelkkä ajatuskin niiden muuttamiseen vei voimia. Negatiiviseen ajattelutapaan jää koukkuun ja yhtäkkiä huomaatkin kiroavasi suurinpiirteen kaikkea elämässäsi, itse tunsin vihaa aivan typeriäkin asioita kohtaan, eikä ne vähät positiiviset asiat tuntuneet piristävän pitkään niiden negatiivisten ympäröimänä. Positiivisten ajatusten keksiminen on kyllä välillä vieläkin todella vaikeaa, vaikka huomattavasti helpompaa näin parin vuoden jälkeen. Facebookissa sen huomaa helposti, kuinka joidenkin ihmisten elämä on aina vaikeaa tai monimutkaista ja olen aina ihmetellyt miksi joidenkin ihmisten kaikki kirjoitukset liittyvät vaikeuksiin, kuinka voi kaikki olla aina väärin. Mietin myös onko heillä oikeasti koko ajan noin paha olla ja miksi kaikki pitää kirjoittaa yleisesti, valittaa muillekin, nykyään myös mietin olenko itse käyttäytynyt samoin.

Kärjistettynä esimerkkinä potkaiset varpaasi tuolinjalkaan, sen sijaan että kiroat kaikkea mahdollista kivuissasi, koitat kääntää ajatuksen positiiviseksi vaikka sanomalla itsellesi, että ainakaan et satuttanut koko jalkaasi, iloiseen sävyyn. Tai kun saat ison laskun, koitat kääntää negatiivisen ajatuksen ja ajattelet vaikka kaikkea hyvää mitä sinulla on elämässä, mitä et rahalla saa. No nämä siis hyvin kärjistettyinä, mutta perusajatus on aivan sama. Itse aloitin sillä, että kävellessäni kauppaan tai minne vain, koitin etsiä jotain mielestäni kaunista. Samoin jokaisessa ihmisessä, jonka näin. Jokaisessa kuvassa jne. Kaikessa asiassa yrittäen, alkuun hyvinkin epätoivoisesti,

036b3ce175fbaae057dac6a985a71e88
Jos ymmärtäisit kuinka voimakkaita ajatuksesi ovat, et koskaan enää ajattelisi negativiisesti.

löytää sen mikä miellytti mieltä. Hetken päästä se helpottui ja nykyään ajatukset tulevat melkein automaattisesti. Tietysti jokaisella meistä on huonot hetket ja huonot päivät, eikä aina jaksa. Olen kuitenkin huomannut, että väite pitää paikkansa. Elämä on kauniimpaa ja parempaa kun sen positiivisuuden etsii mielestään. Ulkopuoliset ihmiset eivät ärsytä enää niin paljoa, ja olen itseasiassa nykyään aika välinpitämätön toisten huonolle käyttäytymiselle ja puheille. En myöskään jaksa välittää tai tehdä itselleni ongelmia niin monesta asiasta kuin aiemmin. Olen myös huomannut, että negatiivisuus tarttuu. Hetki ärsyyntyneen ihmisen tai muuten vain mielensä pahoittaneen kanssa, saa omatkin ajatukset helposti muuttumaan ja positiivisuuden ylläpitäminen vaikeentuu entisestään.

Itse asiassa tajusin ajatusteni sävyn tärkeyden noin puoli vuotta sitten, kun ymmärsin että olen lopettanut positiivisen ajattelun. Tai työskentelyn niiden eteen. Unohdin koittaa kääntää ne vaikeimmatkin asiat positiiviseksi. Olin taas siellä samaisessa kuopassa, missä kaikki kävi hermoilleni ja oli aina vain vaikeampaa löytää se hyvä puoli asioissa. Masensi niin omat ajatukset ja ärsytin itseäni suunnattomasti. Koitin kovin miettiä mistä asia johtuu kunnes sen tajusin. Toisaalta koen, että tästä on tullut minulle semmoinen turvallinen kupla, jota haluan suojella kaikin voimin. Sama koskee myös muuten ajatuksia itsestäsi, negatiivisillä ajatuksilla ruokit itseinhoa ja helposti ajattelet ettet ole tarpeeksi hyvä tai  kaunis.

Ymmärrän, että monen mielestä tämä on aivan hullua tai typerää, mutta kokeileppa, vaikka viikon ajan. Minun mielestä kaiken harmauden keskellä muutama positiivinen ihminen lisää tekee hyvää.

c135f3c30b8895b4173bab060f17b080
Etsi jotain positiivista joka päivästä vaikka jonain päivinä pitäisikin etsiä vähän kovemmin.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s