Ihmisen paino

Aiemmin päivällä olimme äitini ja hänen kummityttönsä kanssa elokuvissa, otimme kuvan, jonka julkaisin faceen. Elokuvan loputtua näin kaverini kommentin, kuinka oletkin noin hoikka? Ööh, mitä siihen pitäisi vastata? Olen ollut todella ylipainoinen ja tehnyt paljon töitä sen eteen, että olen päässyt painostani eroon ja nyt olen ns. normaalipainoinen. Olen myöskin kuullut puolitutuilta kommentteja ettenhän aio enempää laihtua ja muuta vastaavaa. Jotenkin hämmennyn ja nolostun painoani koskevista kommenteista. Onko tämmöiset kommentit positiivisia kehuja vai huolta laihtumisestani? Asia on vaivannut minua monesti. Miksi ihmisen paino on niin iso asia? Myöhemmin nyt illalla yksi ystäväni kertoi, että vanhempansa ovat huolissaan hänen lihomisestaan ja on saanut inhottavan puhelun aiheesta. Mikään ei ole kauheampaa kuin puolustella aikuisena tekojaan omille vanhemmilleen, on kyse sitten mistä vaan. Jotenkin sitä aina taantuu siksi pikkutytöksi, joka sai moitteita kun teki jotain väärää. Miksi vanhemmilla olisi oikeus komentaa aikuista ihmistä laihduttamaan? Miksi vain laihuus on muka hyväksyttävää tai kaunista? Ymmärrän terveydelliset ongelmat, jos painoa on aivan liikaa, mutta mitä jos niitä ei ole?FB_IMG_1422429166945

Itse ajattelen, että jos olet onnellinen painostasi ja kropassasi, saat olla juuri sellainen kun haluat. Itselleni lihavuus ei sopinut, näytin suurinpiirtein turvonneelta ilmapallolta kolmoisleukoineen, ja itsetuntoni oli aivan nollissa. Tiedän kuitenkin monia niin kauniita naisia, joille pyöreys sopii ja jotka kantavat muotonsa ylpeydellä. He viihtyvät kehossaan. Olisipa ihana tunne. Vaikka itsetuntoni on nykyään parempi, seison silti peilin edessä vakuuttelemassa itselleni, olevani kaunis ja olevani juuri hyvä näin.

Tiedän myös tunteen kun painosta tulee pakkomielle. Tunteen siitä kun joka ruokapala minkä suuhusi laitat tuntuu pahalta kun epäilet syöväsi liikaa. Pelon lihomisesta. Näiden tunteiden kanssa saan nykyään taistella. Joka ruokailu varsinkin koulussa, jossa ruoka on halvinta mahdollista, eikä täysjyvätuotteet sun muut ole mahdollisia, aiheuttaa sisäisen taistelun sisälläni. Olen monesti miettinyt heittäväni vaakani kaappiin unohtaen sen sinne, mutta mistä sitä tietäisi sitten lihoneensa taas. Vaikka järki sanoo ajatusten olevan tyhmiä, mieli tekee tepposia. Tiedän etten ole ainoa joka näiden asioiden kanssa kamppailee. Tiedän että on myös monia jotka koittaa laihduttaa siinä onnistumatta, ja monia jotka koittaa saada painoa lisää.Luulen kuitenkin että suurin osa ihmisistä kokee painonsa kommennoinnin samoin kun minä, inhottavana.

Afrikan maissa lihavuus merkitsee vaurautta ja pyöreitä naisia ihannoidaan. Vaikkei lihavuus kerrokaan ihmisen kyvystä syödä, voisimme kuitenkin oppia siitä jotain.

Tähän loppuun pistän vielä kysymyksen:

Miksi kauneusihanteemme on ” luuranko muodoilla”?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s